top of page
Belastingformulier invullen

Uw btw-aangifte deskundig uitgevoerd door BREFIBO

MAANDELIJKSE, KWARTAALAANGIFTE EN JAARLIJKSE LISTING

Of u nu een startende ondernemer bent of al jarenlang actief in het zakenleven, één ding is zeker: de btw-aangifte is een cruciale taak die uw aandacht vereist. Bij Brefibo staan we voor u klaar om u te begeleiden bij het indienen van uw btw-aangifte en ervoor te zorgen dat u voldoet aan de wettelijke vereisten. Lees verder om meer te weten te komen over de btw-aangifte en hoe wij u kunnen helpen.

Brefibo

Wat is de btw-aangifte?

De btw-aangifte is een periodieke verplichting die ondernemingen hebben zodra ze onderworpen zijn aan de btw. Het doel van deze aangifte is om de FOD Financiën op de hoogte te brengen van twee belangrijke aspecten:

 

  • Het bedrag van de verrichtingen met klanten (uitgaande verrichtingen) en de btw op deze verrichtingen.

  • Het bedrag van de verrichtingen met leveranciers en dienstverleners (inkomende handelingen) en van de aftrekbare btw.

Brefibo

Wanneer moet uw btw-aangifte worden ingediend?

De meeste ondernemers zijn verplicht hun btw-aangifte maandelijks in te dienen. Er zijn echter bepaalde voorwaarden waaronder u kunt kiezen voor btw-aangiften per kwartaal, zoals:

 

  • Uw omzet is niet hoger dan € 2.500.000,- (exclusief btw)

  • Uw omzet is niet hoger dan € 250.000,- (exclusief btw) voor specifieke leveringen, zoals energieproducten, toestellen voor mobiele telefonie, computers en gemotoriseerde landvoertuigen.

U dient uw btw-aangifte uiterlijk op de 20e van de maand in te dienen, volgend op de maand of het kwartaal waarin de transactie heeft plaatsgevonden. Tijdens de zomervakantie geldt een speciale regeling voor het indienen van de btw-aangifte.

BTW-aangifte via een boekhouder

Een tijdige en correcte btw-aangifte is van essentieel belang om boetes te voorkomen. Laattijdige of foutieve btw-aangiften kunnen zware financiële gevolgen hebben voor zelfstandige ondernemers. Daarom is het verstandig om uw btw-aangifte te laten indienen door een gespecialiseerde boekhouder. Onze accountants en fiscalisten zijn getraind om fouten en onvolledigheden uit uw aangifte te halen en zorgen ervoor dat alles tijdig wordt ingediend.

onze diensten
Brefibo
Neem contact op
Brefibo

NEEM CONTACT MET ONS OP

Neem vandaag nog contact op met Brefibo om uw btw-aangifte in goede handen te leggen. Wij zorgen voor een correcte en tijdige belastingaangifte, zodat u zich kunt concentreren op de groei van uw onderneming.

bottom of page